Sommaren går mot höst!

Hej igen!
Nu är juni, juli och snart också augusti färdigspelade.
Det har varit en härlig sommar för MusicSmiths.se, med bara lyckade spelningar för alla parter.
Kvällsspelningen på Handelsman Flinks var extra rolig för undertecknad, då många underbara vänner slöt upp och kom och hade roligt tillsammans med oss! Tyvärr ställde damerna på Flinks in quizet som var bokat i augusti med två dagars varsel, vilket egentligen inte är okej då en sådan spelning är planerad långt i förväg och grabbarna (Erik & Arvid) tagit ut semester utan lön. Till saken hör också att vi var tvungna att tacka nej till en spelning där vi hade fått dubbelt så bra betalt som vi skulle få på Handelsman Flink, bara för att vi inte ville bryta vår överenskommelse med damerna på Flinks! Nu blev det varken hackat eller malet vilket ju är tråkigt. Saken är väl den att stället (Handelsman Flink) i sig inte klarar av att dra tillräckligt med folk/gäster för egen maskin och där borde man kanske tänka om lite.
Att först kunna locka gäster med något extra och unikt, så att viljan att åka ut till Handelsman Flink i första hand beror på miljön och den goda maten borde vara något som man fokuserade på, istället för att försöka locka gäster med olika sorts underhållning. Att menyn bestod av något som gjorde att man tog sig ut för att testa och bli hänförd och sugen på att komma tillbaka igen och igen och igen. Ett bra exempel på detta är Musselbaren i Ljungskile!
Underhållningen skall vara en krydda som förhöjer upplevelsen till mat och miljö, inte en förutsättning för att det skall komma gäster!
Det blir inte lätt att överleva genom att förlita sig på att andra skall dra gäster till sin restaurang, istället för att göra sin restaurang attraktiv för vad den erbjuder i form av mat och miljö. Låt underhållningen vara en trevlig krydda till det andra!

Spelningen i Upphärad var också rolig, då vi fick bekänna färg inför både ¨Deathmetallare¨ och Punkare. Erik tyckte vi skulle åka hem igen, då vi fick reda på att publiken till stor del bestod av dessa två något udda grupper av publik. Vi fick dock betyget… ¨Det var ju inte direkt våran musik men det ni gjorde, gjorde ni djävligt bra!¨ Roligt att spela på små ställen som byggdegårdar och privata fester!Fem spelningar i augusti är ungefär vad vi mäktar med, det är bröllop och företagsspelningar och sedan är det bokningar för hösten som gäller.

Ojdå!
Höll på att glömma Bryggbluesen i Lysekil!
I år var det roligare än vad det brukar vara! (Om det nu går!) Förutom att Tomas ¨gästar¨ (Med den äran!) varje år på gitarr, hade vi dagen till ära lånat in två härliga gubbar på blås!
Örjan Yttergren på trumpet och Hans Bengtsson på saxofon! Underbart! Vi repade 1 1/2 gång och sedan var det bara att spela så skjortan stod rakt ut! Sååå roligt och alla i kapellet var helnöjda. Tror faktiskt att publiken var helnöjd också.
Vädret bestod av svårartat regn men vi lyckades vår vana trogen att fixa till det lagom till att vi skulle spela. Molntäcket sprack upp och solen tittade fram vilket den gjort varje  gång vi spelat på Bryggbluesen i Lysekil.
Vi kommer tillbaka nästa år, var så säkra!

Ett stort tack till alla er som har kommit och lyssnat på oss i sommar!

Tills vi hörs igen!

P.P.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>